Mijn voetpedaal glijdt steeds weg: het is bij gladde vloeren handig om een antislipmatje onder je voetpedaal te leggen.

Ik kan niet goed bij het voetpedaal: Is de afstand tussen je voet en het pedaal te groot, gebruik dan een opstapje dat de goede hoogte heeft Je been moet ongeveer een hoek van 90 graden hebben.

Ik ben klaar met stikken en wat nu? Haal je voet van het pedaal en draai je naald omhoog door het vliegwiel naar je toe te draaien. Zet het voetje omhoog en trek je werk altijd naar achteren onder de machine vandaan. Trek zo’n 10 cm garen mee naar achteren en knip het dan aan de kant van je werkje af. Het eindje garen blijft dus aan de machine.

Mijn draad gaat steeds uit de naald: let op dat je bij het wegtrekken en afknippen van je werk altijd zo’n 10 cm garen laat hangen aan de machine. Houd je boven- en onderdraad de eerste paar steken van een nieuw stiksel vast.

Draadje trekt niet makkelijk weg:  wiebel even aan het vliegwiel todat je merkt dat je met je andere hand de draad weer makkelijk naar achteren kan trekken.

De steken zijn niet mooi : check of het spoeltje mooi is opgewonden. Als het rommelig is opgewonden geeft dat geen mooi resultaat. Ook moet je even kijken of de bovendraadspanning goed staat.

Mijn stiksel heeft lussen: let op dat je voethevel naar beneden hebt gedaan! Check of de machine op de juiste manier is ingeregen en of je draadspanning ongeveer op 4 staat.

Ik hoor een raar geluid in de machine: STOP met naaien!!! Haal je voet van het voetpedaal  af. Haal het spoeltje eruit, meestal zie je een prop draad in het spoelhuis. Haal de stekker eruit en haal de prop draad voorzichtig weg. Daarna kan je weer verder.  Nooit hard trekken of op de pedaal blijven drukken bij een raar geluid! Waarschijnlijk heb je per ongeluk genaaid met het voetje omhoog (zet deze weer omlaag met de voethevel) of de draad aan het begin van het stiksel niet vastgehouden.