Handletteren is het tekenen van een tekst, in plaats van schrijven. Een mooie opmaak en prachtige letters tekenen is voor iedereen te leren.

Tegenwoordig zie je veel tekstborden, kaartjes en servies met teksten erop. Handletteren kan worden gebruikt om op een leuke manier je eigen tekst uit te werken tot een persoonlijk cadeau of kaartje of om een decoratie voor je huis  te maken. Het laat niet alleen zien dat je aandacht hebt besteed aan bijvoorbeeld je kaartje, maar je kunt ook precies schrijven wat jij passend vindt. Dat betekent dat je niet meer eindeloos lang op zoek moet naar dat passende kaartje. Je kunt die tijd nu besteden om ontspannen iets moois te maken voor iemand die jouw werk kan waarderen.

In deze workshops leer je niet alleen het bepalen van een opmaak, maar ook het kiezen van de juiste letters en droedelen. Droedels zijn de tekeningetjes die je maakte terwijl je aan de telefoon zat of aan het luisteren was naar een leraar op school. Eenvoudig, maar leuke aanvullingen op je handletterwerk. Ook daar gaan we aandacht aan besteden.

Om de mogelijkheid te hebben om het geleerde uit te proberen en daarna met vragen terug te komen, is deze workshop opgedeeld in twee lessen. De eerste les leer je de basis van het opzetten en verschillende lettertypen, evt gecombineerd met droedelen. De tweede les kom je terug met een in potlood getekende schets en leer je hoe dit uit te werken in pen. eventueel gecombineerd met kleur.

Bij voldoende animo worden er twee aanvullende workshops georganiseerd om een persoonlijk tekstbord te maken.